Specialisten in Electro-Static-Discharge (ESD) gietvloeren

ESD-vloeren geleiden de elektriciteit door deze te absorberen en af te vloeien naar de grond (volgens de IEC 61340 4/1, door meten van de afleidweerstand naar de schone aarde) in plaats van naar de omgeving. Daarmee wordt spanningsopbouw voorkomen, waardoor de veiligheid voor personen en producten is gewaarborgd. De oplaadspanning wordt beperkt (voldoet aan de IEC 61340 4/5 , Body Voltage Generation < 100 Volt) door de zgn. “Walking-Test” het meten van de lichaamsspanning.

Elektrische ontlading

Elektrostatische ontlading vormt een gevaar in omgevingen waar met elektronische componenten wordt gewerkt. Bij een ontlading (ElectroStatic Discharge, ESD) kunnen deze componenten veel schade oplopen, die in sommige gevallen latent is en zich pas na verloop van tijd manifesteert. Uit onderzoek blijkt dat een substantieel percentage van de storingen in elektronische apparatuur voorkomen kan worden met een ESD gietvloer.

Maatwerk oplossingen

Deze gespecialiseerde vloersystemen worden nauwkeurig bepaald door de eisen die de opdrachtgever stelt. Ons vloeradvies is maatwerk omdat wij met 5 verschillende leveranciers het volledig spectrum van ESD – dissipatieve of antistatische vloersystemen leveren. En dat is uniek. Onze applicateurs zijn bekend met de specifieke omstandigheden waarin de ESD vloeren worden toegepast of het nu gaat om kleine of hele grote oppervlaktes.

Voordelen van ons assortiment ESD-gietvloeren

  • voor de antistatische / dissipatieve / en Electric Static Discharge uitvoering,
  • o.b.v. epoxy of polyurethaan leverbaar,
  • in een glad, gestructureerde of antislip (r-11) uitvoering,
  • voldoet aan actuele IEC-normering: IEC 61340 4/1, IEC 61340 5/1 en/of IEC 61340 4/5.
  • voor zwaar belastbare, als midden zware mechanische belastbaarheid en uitstekend chemische belastbaar,
  • zeer duurzaam,
  • Onderhoudsvriendelijke, stofvrij en gemakkelijk te reinigen,
  • Economisch, met koolstofvezels en/of met chemisch additief
Vraag een offerte op